Ο μικρός γιος της Ελισάβετ χρέωσε τους Βρετανούς 42.000 ευρώ για ταξίδι 200χλμ. με ιδιωτικό τζετ!

Ο μικρός γιος της Ελισάβετ χρέωσε τους Βρετανούς 42.000 ευρώ για ταξίδι 200χλμ. με ιδιωτικό τζετ!

Έξαλλοι είναι οι Βρετανοί αντιμοναρχικοί με τον μικρότερο γιο της βασίλισσας Ελισάβετ, τον 54χρονο πρίγκιπα Εδουάρδο, που δεν είναι γνωστός στο ευρύ, εκτός Γηραιάς Αλβιόνας κοινό, όπως τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Την Τρίτη ο πρίγκιπας επέλεξε να ταξιδέψει με ιδιωτικό τζετ από την παραλιακή πόλη Πουλ στο Ντόρσετ, στο Τάμγουορθ του Σταφορντσάϊρ και να ξοδέψει 42.000 ευρώ από τον κρατικό κορβανά, δηλαδή από τα χρήματα του Βρετανού φορολογούμενου.

Η απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων είναι 210 χιλιόμετρα και ο «Βενιαμίν» της βασιλικής οικογένειας, που ταξίδευε για να πάρει μέρος σε εκδήλωση, θα μπορούσε να είχε ταξιδέψει με τρένο στην πρώτη θέση, όπου το κόστος είναι 285 ευρώ. Ο Γκράχαμ Σμιθ, επικεφαλής της ομάδας «Republic» με δράση εναντίον της μοναρχίας στη Βρετανία, κατηγόρησε τον πρίγκιπα Εδουάρδο για «σπατάλη του δημοσίου χρήματος».

Ο Σμιθ δήλωσε στον βρετανικό Τύπο: «Αυτή είναι μία καταφανής κατάχρηση δημοσίου χρήματος. Αν επρόκειτο για βουλευτή θα βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση. Θα πρέπει να λαμβάνουμε πιο σοβαρά υπόψη μας τις σπατάλες της βασιλικής οικογένειας. Αυτός (ο πρίγκιπας) θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα δημόσια μέσα μεταφοράς ή αυτοκίνητα με πολύ μικρότερο κόστος».

Μετά την έκταση που πήρε το θέμα στον βρετανικό Τύπο εκπρόσωπος του παλατιού δήλωσε: «Ο κόμης του Έσεξ πραγματοποιεί τριήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων συμπεριλαμβανομένης και μιας εθνικής εκδήλωσης μνήμης. Όπως πάντα, η ασφάλεια, η αποτελεσματική χρήση του χρόνου και η διαταραχή των άλλων, λαμβάνονται υπόψη σχετικά με τον τρόπο μετακίνησης». Ο πρίγκιπας Εδουάρδος είναι παντρεμένος με την Σόφι, κόμισσα του Έσεξ και το ζευγάρι έχει αποκτήσει δύο παιδιά. Την 14χρονη λαίδη Λουίζ και τον 10χρονο Τζέιμς, υποκόμη του Σέβερν.

Πηγή: athensmagazine

Σχετικά Νέα: